Menu

Get Socialize

Gimnazijalka Anđela Marčetić treća na republičkom literarnom konkursu

30.01.2020 284 6 Nema komentara

Description

Anđela Marčetić učenica četvrtog razreda Gimnazije Gradiška osvojila je treću nagradu na likovno literarnom konkursu na temu “Naši heroji u otklanjanju opasnosti od mina – demineri“ koji je povodom „Nedelje upozoravanja na opasnost od mina“ organizovao Crveni krst Republike Srpske. Tim povodom je Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška Anđelu nagradila prigodnim poklonima.

„Ovo nije prvi put da učestvujem, učestvovala sam i ranije i na moje veliko zadovoljstvo moj rad ne samo da je prošao na opštinskom i regionalnom, nego je stigao i do republičkog takmičenja. Tema je bila u kontekstu života deminera, koliko je njihova velika požrtvovanost i posvećenost radu, možda ljudi nisu svjesni koliko oni vremena i truda ulažu u to“ kaže Anđela Marčetić, učenik Gimnazije Gradiška.

“Ova aktivnost je značajna, s obzirom na problematiku koja nas prati, jer minskih polja ima na području cijele BiH I RS” rekao je Borko Dević, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Gradiška.

Iz gradiškog Crvenog krsta ovom prilikom istakli su da imaju izuzetnu saradnju sa svim srednjima školama na području Gradiške. Predstavnici ove organizacije su nagradili i profesoricu Milenu Šmitran, koja je aktivista pokreta Crvenog krsta. Ona kaže da je na ovogodišnjem konkursu učestvovalo sedam učenika iz gradiške Gimnazije. Iz ove obrazovne ustanove ističu da su veoma zadovoljni uspjehom koji je ostvarila učenica Anđela Marčetić.

Anđela Marčetić je vukovac učenik četvrtog razreda društevno jezičkog smjera.Ona je osim ovog učestvovala do sada na mnogim drugim konkursima, na kojima su osim mina bile zastupljene I druge teme.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!