Menu

Get Socialize

Gradiščani koriste lijepo vrijeme za uživanje na suncu

30.01.2018 469 24 Nema komentara

Description

Sunčano i toplo vrijeme ovog 30. januara na ulice je izmamilo mnoge Gradiščane. Kažu da ne pamte ovako visoke temeprature za ovo doba godine.

„Lijepo je, sviđa mi se kad je ovako sunčano vrijeme. Ne pamtim da je skoro bila ovako topla zima“, „Dobro je, bolje nego kad je snijeg. Za svojih 80 godina ne pamtim ovako sunčan januar“, pričaju građani.

Nakon toplih januarskih dana, promjena vremena stiže početkom februara, kažu meteorolozi. U četvrtak, 1. februara, u poslijepodnevnim časovima očekuju se slabije padavine, koje će tokom noći jačati. Padavine sa sobom donose i zahlađenje.

„U petak ujutro kiša će preći u susnježicu i snijeg. U subotu i nedjelju će biti hladnije, sa slabim padavinama ,a neke jače padavine mogu se očekivati početkom iduće sedmice. Dakle, ulaskom u februar vrijeme će ličiti na pravo zimsko, sa češćim padavinama“, istakla je Milica Đorđević, meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Jačeg zahlađenja i većeg minusa za sada nema u najavi. Ova zima, po svemu sudeći, biće jedna od najtoplijih i sa najmanjom količinom snijega, ističu meteorolozi. Slično vrijeme zabilježeno je 2007. i 2014. godine.

Društvo