Menu

Get Socialize

Gradiščani o korona virusu: Uvesti dodatne mjere prevencije

11.03.2020 660 8 Nema komentara

Description

U Republici Srpskoj na snagu su stupile vanredne mjere zbog virusa korona. Kako bi se spriječilo širenje od danas pa do 30 marta zatvorene su sve osnovne i srednje škole kao i fakulteti. Do ovog datuma zabranjena su i sva javna okupljanja što porazumijeva koncerte, pozorišne predstave, škole jezika, sportove. Na preventivne mjere zvaničnici Srpske su se odlučili kako bi zaštitili građane Republike Srpske od epidemije virusa. Građane Gradiške smatarju da je Vlada donijela dobre mjere, međutim da se trebaju još pooštriti, te da se zatvore ugostiteljski objekti, vrtići i da se situacija ozbiljno shvati.

Odlučeno je da se sportska takmičenja odigravaju pred praznim tribinama. Vrtići za sada neće biti zatvoreni, ali pojačaće se inspekcijski nadzor higijene u tim objektima.

Ključna preporuka u borbi protiv virusa I dalje ostaje lična higijena.Preporučuje se redovno pranje ruku, kihanje I kašljanje u nadlakticu ili jednokratnu maramicu, provjetravanje prostorija, te smanjeno kretanje starijim licima i hroničnim bolesnicima.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!