Menu

Get Socialize

Gradišci izloženi predmeti iz raznih grana kolekcionarstva

13.07.2019 660 15 Nema komentara

Description

U prostorijama Kulturnog cnetra Gradiška održan je sedamnaesti sajam kolekcionrstva i antikviteta „Denarius 2019”. Organizator ovog događaja na kojem su se mogli vidjeti predmeti iz raznih grana kolekcionarstva je Udruženje kolekcionara i ljubitelja istorije „Denarius“ iz Gradiške.

Na ovom sajmu predstavilo se oko 40 kolekcionara koji su došli iz Srbije, Hratvske, Slovenije i BiH.

Na sajmu se predstavio najmlađi kolekcionar i član gradiškog Udruženja „Denarius“ šestogodišnji Aleksej Modrinić. On je izložio stare i nove autiće.

Cilj osmog sajam kolekcionarstva i antikviteta koji je privukao pažnju posjetilaca je da kolekcionari pokažu svoje zbirke građanima ali i da nabave, kupe ili razmijene neke od rijetkih eksponata.

“Danas na sajmu imamo zvanično 100 člana Udruženja što je dobro. Imamo izloženu vitrine 200 godina od smrti Leonarda Da Vinčija. Uvijek se to mijenja uvijek dolaze novi ljudi na sajam” kaže Alen Mešić, predsjednik Udruženja kolekcionara i ljubitelja istorije „Denarius“ Gradiška.

Sajam kolekcionarstva i antikviteta “Denarius” ove godine održava se u okviru programa “Gradiško ljeto“ koju zajedno sa Turističkom organizacijom organizuje Gradska uprava.

Udruženje kolekcionara i ljubitelja istorije „Denarius“ iz Gradiške ove godine planira organizovati izložbu, ali jesenji sajam kolekcionarstva i antikviteta.

Uncategorized