Menu

Get Socialize

Gradiška biblioteka organizuje razmjenu udžbenika

14.06.2019 942 36 Nema komentara

Description

Od ponedjeljka, 17. juna, u Narodnoj biblioteci Gradiška učenici osnovnih i srednjih škola moći će da razmjene potrebne udžbenike za narednu školsku godinu.

Razmjena se organizuje po peti put, a uslovi su isti kao proteklih godina.

„Učenici treba da budu članovi biblioteke. Potrebno je i da donesu svoje udžbenike, koji ostaju kod nas u biblioteci. Ukoliko u tom trenutku nemamo udžbenike za određeni razred, učenik nam ostavlja svoj kontakt kako bi bio pozvan čim stignu udžbenici za njega“, objasnila je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Ukoliko su u pitanju učenici iz višečlanih porodica, za razmjenu je dovoljno da je jedan učenik član biblioteke, dok  za djecu iz socijalno-ugroženih porodica učlanjenje nije obavezno.

Miljkovićeva navodi da se na ovaj način svake godine stotinu učenika obezbijedi udžbenicima, što je roditeljima od velikog značaja: „Roditelji su iz godine u godinu zainteresovani i dobro im je došlo. U uzrastu od drugog do petog razreda manje se radi razmjena, jer se u većini tih knjiga piše, ali ukoliko to ne predstavlja problem odradimo razmjenu. Takođe, u manjoj mjeri se razmjenjuju knjige za srednju školu. Dakle, najviše se razmjene udžbenika odradi u uzrastu od šestog do devetog razreda.“

Razmjena udžbenika će biti aktivna do 17. avgusta i zainteresovani mogu da posjete gradišku biblioteku radnim danima u periodu od 8 do 18 časova i subotom od 8 do 13 časova.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!