Menu

Get Socialize

Gradiška Bolnica dobila donaciju iz Švajcarske

03.07.2018 550 14 Nema komentara

Description

Gradiškoj Bolnici stigla je humanitarna pošiljka u vidu bolničke opreme, uglavnom namještaja, od organizacije iz Švajcarske, čiji je osnivač i predstavnik Miroslav Stojnić, rodom iz Gradiške. Donacija se sastoji od bolničkih kreveta, madraca, ormarića, stolova, fotelja i drugog namještaja.

U Bolnici kažu da će im namještaj itekako koristiti da obnove enterijer.

„Zdravstveni sistem otežano funkcioniše zbog nedostatka sredstava. Ja bih bio najsrećniji kad bi mi imali sredstva koja bismo iskoristili za kupovinu namještaja, ali nažalost ih nemamo. Zato su nam ovakve donacije dragocjene“,  istakao je dr Mirko Manojlović, v.d. direktora Bolnice Gradiška.

Oprema je korištena u zdravstvenim ustanovama u Švajcarskoj, ali je dobro očuvana, ističe Manojlović.

„Oprema je velike upotrebne vrijednosti i u mnogo je boljem stanju nego ona koju mi trenutno imamo u Bolnici“, kazao je Manojlović.

Bolnica je i u prethodnom periodu uz pomoć različitih donatora obnovila dio opreme. Plan je da tako obnove i ostatak.

„Planiramo ubuduće ciljano obezbijediti stvari koje nam trebaju, pošto smo sad već u mogućnosti da sastavimo listu potreba“, rekao je Manojlović.

Donirani namještaj uskoro će biti raspoređen po prostorijama u gradiškoj Bolnici. Obnovom enterijera u ovoj zdravtsvenoj ustanovi žele da obezbijede bolje i adekvatnije uslove za boravak pacijenata, ali i za rad medicinskog osoblja.

Društvo