Menu

Get Socialize

Gradiška će biti dio takmičenja „Ritam Evrope“

17.12.2020 408 10 Nema komentara

Description

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao je sa predstavnicima dječjeg muzičkog festivala “Ritam Evrope” ugovor o budućoj saradnji na realizaciji ovog takmičenja. Time je potvrđeno da će mladi i talentovani Gradiščani od 12 do 20 godina imati priliku da se predstave na ovom najvećem dječijem takmičenju ovog tipa u Evropi.

„Djeca Gradiške će pjevati na nekom od jezika Evrope, naša ekipa će ih spremati da nauče pjesmu i sva priprema zahvaljujući gradu Gradiška će biti besplatna.Dolazićemo i radićemo sa njima“ kaže Igor Karadarević, direktor porgrama „Ritam Evrope“.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je rekao da ovo šasna za promociju grada, ali i mladih muzičkih talenata.

“Ovo je šanasa da naši mladi sugrađani pokušaju da se predstavi djeci Evrope jer je uključeno 10 zemalja. Grad Gradiška ima i finansijske obaveze prema ugovoru, koje nisu velike a omogućiće da predstavnici takmičenja “Ritam Evrope” dođu u Gradišku, organizuju audiciju i izaberu mlade muzičke talente koje će pripremati za dalje takmičenje” rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

U saradnji sa osnovnim I srednjim školama kao I folklornim ansamblima I plesnim grupama biće održana audicija u februara za ovo takmičenje o čemu će djeca biti na vrijeme obavještena.

“Ritam Evrope” je najveće evropsko dječije muzičko takmičenje i nakon 12 godina koliko postoji i organizovanja u više evropskih zemalja, po prvi put je održan ove godine i u Republici Srpskoj. Okupio je predstavnike 14 opština i gradova, a Marija Tomić iz Lopara je ovogodišnja pobjednica ovog takmičenja u Republici Srpskoj.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!