Menu

Get Socialize

Gradiška domaćin 4. Regionalnog prvenstva u golbalu

23.09.2017 516 60 Nema komentara

Description

U organizaciji Društva za sport i rekreaciju slijepih i slabovidnih lica „Svjetlost“, u Gradišci je održano 4. Regionalno prvenstvo u golbalu. Ovo sportsko druženje, koje se održava u okviru „Gradiške jeseni“, okupilo je takmičare iz Zvornika, Banjaluke, Dervente, Prnjavora, Srpca i domaće ekipe „Svjetlost“ iz Gradiške.

„Riječ je o specifičnoj igri koja se odvija u tišini, naslijepo. Vrlo je zahtijevna disciplina u kojoj rade svi mišići i razvija se psihomotorika“, pojašnjava nam Dragan Subotić, predsjednik Društva za sport i rekreaciju „Svjetlost“ Gradiška.

Za najuspješnije ekipe, učesnike i sponzore, organizator je pripremio prigodne pehare, medalje i zahvalnice. Pokrovitelj 4. prvenstva u golbalu je Opština Gradiška.

„Ovakvim manifestacijama podstičemo druženje i uključivanje slijepih i slabovidnih lica u normalne društvene tokove gdje i pripadaju“, naglašava Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti

Golbal je najatraktivnija, ali fizički i najzahtjevnija igra za slijepa lica. Ova disciplina se sprovodi i na paraolimpijskim igrama i priznata je kao jedina autentična igra slijepih.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!