Menu

Get Socialize

Gradiška domaćin sastanka penzionera banjalučke regije

26.06.2020 954 30 Nema komentara

Description

U Gradišci je održana sjednica Udruženja penzionera regije Banja Luka na kojoj su delegati razmatrali osnovnu problematiku ove populacije, koja se, prije svega, odnosi na zdravstvenu zaštitu penzionera i visinu penzija.

„Naša nastojanja su da prosječna penzija iznosi 43,5 posto prosječne plate u RS. Nedovoljna primanja se odražavaju i na zdravstvenu situaciju ove populacija kojoj su neophodni lijekovi, banjsko liječenje„ ističe Nikola Gojković, predsjednik RO  Udruženja penzionera Banja Luka.

„Gradska uprava Gradiške ima razumijevanja za probleme i potrebe ove najranjivije kategorije stanovništva“, ističe gradonačelnik Zoran Adžić,koji je prisustvovao sastanku penzionera banjalučke regije. Naglašava da se iz gradskog Budžeta za pomoć u radu gradskog Udruženja penzionera godišnje izdvaja 155 000 KM.

Od tog iznosa, 90 000 KM izdvajamo za materijalnu podršku, a 65 000 KM za zdravstvenu zaštitu penzionera do 65 godina starosti. Putem Centra za socijalni rad i resornog gradskog odjeljenja obezbijedili smo socijalne pakete za najugroženije penzionere, a uskoro ćemo organizovati i drugi cijklus takve pomoći“, ističe gradonačelnik Adžić i dodaje da Gradska uprava pomaže i pri odlasku pojedinih penzionera na banjsko liječenje. Gradiški penzioneri, dodaje gradonačelnik, također imaju mogućnost da, po povoljnijim uslovima, obezbijede ogrijevno drvo kod Šumskog gazdinstva Gradiška, uz otplatu u nekoliko rata

Uncategorized