Menu

Get Socialize

Gradiška domaćin turnira u brazilskoj jiu-jitsu

04.06.2018 1368 27 Nema komentara

Description

U organizaciji kluba borilačkih sportova „MMA Donskoy“, u Gradišci je proteklog vikenda održan turnir u brazilskoj jiu-jitsu. Pored domaćih takmičara, učestvovali su i članovi klubova iz Banjaluke, Beograda i Vršca.

Takmičenje je raspoređeno po nekoliko kategorija. Učesnici su podjeljeni u odnosu na pol, uzrast, tjelesnu težinu, i na pojas koji imaju.

Osim takmičarskog dijela, cilj turnira je i druženje, te promocija brazilske jiu-jitsu na našim prostorima.

„Svi pripadamo jednoj porodici ViN, osim takmičara iz Banjaluke. Okupljamo se da naučimo nove stvari, da se družimo i da donesemo nešto novo u naš grad. Naš klub postoji već pet godina. Radimo mješovite borilačke sportove, među kojima i brazilsku jiu-jitsu. Saradnju sa ViN klubovima iz Beograda ostvarili smo prošle godine“, istakao je Aleksandar Donski, osnivač i trener kluba „MMA Donskoy“ Gradiška.

Brazilsku jiu-jitsu u Gradišci trenira 20-ak članova kluba „MMA Donskoy“. Aleksandar Donski ovu borilačku vještinu opisuje kao veoma specifičnu.

„Da bi neko bio uspješan borac mora imati snagu, tehniku i znanje. Ovo je idealna borilačka vještina za samoodbranu i turnire“, naveo je Donski.

Pored turnira, u Gradišci je organizovan i seminar koji su vodili višestruki šampioni u brazilskoj jiu-jitsi Vuk i Nemanja Aleksić, osnivači kluba „ViN“ iz Beograda. Učesnicima su govorili o ovoj borilačkoj vještini, te im dali nekoliko savjeta.

„Mi imamo svoj klub u Beogradu, a klub iz Gradiške je dio našeg kluba. Velika nam je čast da dođemo ovdje i da sa momcima podjelimo naša iskustva“, rekao je Nemanja Aleksić.

„Brazilska jiu-jitsu je relativno nov sport, koji se kod nas sve više razvija. Povećava se broj takmičara i takmičenja, što mi je veoma drago“, kazao je Vuk Aleksić.

Na turniru u brazilskoj jiu-jitsu u Gradišci najbolji takmičari i takmičarke nagrađeni su peharima i medaljama.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!