Menu

Get Socialize

Gradiška Gimnazija obilježila školsku slavu i Dan škole

28.01.2020 449 12 Nema komentara

Description

Školsku slavu Sveti Sava obilježila je i gradiška Gimnazija, prigodnom akademijom koju su pripremili učenici i profesori ove obrazovne ustanove. Od ove godine, Sveti Sava je i Dan škole.

Tokom svečanog programa priređenom u čast srpskom prosvjetitelju, kolektiv je odao priznanje najboljem profesoru škole, ali i učenicima Milici Sladaković i Vladanu Cvjetkoviću, za izuzetne rezultate postignute u posljednje tri godine na svim nivoima takmičenja.

Gimnazijalci su tradicionalno vrlo uspješni na takmičenjima iz raznih oblasti, a sa nestrpljenjm iščekuju i predstojeća takmičenja do kraja školske godine.

Svečanoj akademiji su, pored kolektiva ove obrazovne ustanove, prisustvovali i penzionisani profesori škole, predstavnici obrazovnih i drugih javnih ustanova iz Gradiške, te zamjenica gradonačelnika sa saradnicima.

Bila je ovo prilika da se kroz istorijski zapis, učesnici Akademije prisjete vremena kroz koje je Gimnazija prolazila od 1921. godine, kada je osnovana kao prva srednja škola u Gradišci. Mnogi od prisutnih, prisjetili su se svojih generacija u čuvenoj Gimnaziji, a svakako je značajno podsjetiti da su mnogi bivši đaci ove obrazovne ustanove decenijama značajni činioci mnogih sfera društva.

Poseban doprinos ovoj akademiji dali su učenici likovne sekcije škole, koju vodi profesor Ognjen Tepavčević, kroz likovne radove izložene u prostorijama škole. Povodom Dana škole izradili su ikonu Svetog Save i poklonili je Gimnaziji.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!