Menu

Get Socialize

Gradiška obilježava krsnu slavu Malu Gospojinu

21.09.2020 1239 31 Nema komentara

Description

U hramu Pokrova Presvete Bogorodice služena je sveta liturgija, a nakon toga je u prisustvu predstavnika gradske vlasti, arhijerejski namjesnik Gradiški Gojko Slijepčević obavio osvećenje slavskog kolača i žita.

Slavskom prijemu su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, narodni poslanici, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti grada Gradiška, predstavnici vjerskih zajednica i drugi gosti.

Čestitajući krsnu slavu grada svim građanima Gradiške, gradonačelnik je istakao da  će ova godina biti upamćena po mnogim izazovima i neočekivanim okolnostima, ali i realizaciji mnogih važnih projekata započetih proteklih godina. „Nastojimo biti moderan srednjoevropski grad, grad multitetničke tolerancije, koji različitosti želi usmjeriti u sveobuhvatan razvoj ovog prostora“, poručio je Adžić.

Bila je ovo prilika da gradonačelnik i predsjednik gradske Skupštine dodijele javna priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Za izuzetne zasluge u oblasti obrazovanja, zahvalnica je dodijeljena Vladimiru Stanišljeviću, direktoru OŠ „Vasa Čubrilović“. Za zasluge u oblasti arheologije, zahvalnica je posthumno dodijeljena Milanu Đurđeviću. Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima je dobitnik javnog priznanja u oblasti humanitarnog rada, a za postignute rezultate u oblasti sportskog automobilizma zahvalnica je dodijeljena Milanu Stojniću. Za postignute rezultate u oblasti privrede, zahvalnice su dodijeljene  kompanijama „Ella textile“ Nova Topola, „Lattonedil BiH“ Gradiška, preduzeću „Limont“ Elvis Bahtijarević Rovine, te poljoprivrednom gazdinstvu Radomira Tošića.

Dobitnici Povelja grada su dr Saša Vujnović, za izuzetan doprinos u oblasti zdravstva, te Zavičajni muzej Gradiška, povodom 50 godina rada i za izuzetne rezultate u očuvanju kulturno-istorijskog i prirodnog naslijeđa.

U završnici slavskog prijema, prisutni su imali priliku pogledati film o razvojnim aktivnostima na području Gradiške u protekle četiri godine.

Uncategorized