Menu

Get Socialize

Gradiška proslavila krsnu slavu grada

21.09.2019 631 12 Nema komentara

Description

Služenjem svete arhijerejske liturgije u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci, lomljenjem slavskog kolača i svečanom litijom proslavljena je krsna slava grada – rođenje Presvete Bogorodice Mala Gospojina. Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžic je na slavskom ručku koji je organizovan istim povodom rekao da je ovo prvi put da slavimo slavu kao grad, te da sa ponosom možemo da rezimiramo šta je sve urađeno između dvije slave. Ističe da su u infrastrukturnom I u privrednom razvoju učinjeni značajni koraci.

„Poslije dvogodišnjeg rada sa sa njemačkom KFV bankom i Razvojnom agencijom Švajcarske odobren je grant od 14 miliona evra gdje je počela aktivnost na realizaciji dogradnje primarnog kanalizacionog sistema, rekostrukcija postojećeg i izgradnja  30 kilometara kanalizacione mreže i glavnog gradskog prečistača. Zaista veliki projekat koji za Gradišku znači puno.Uložićemo oko 5,5 miliona u infrastrukturu Agroindustrijske zone u Novoj Topoli” rekao je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Pored infrastrukturnog I privrednog razvoja Adžić je rekao da se vodi računa I o socijalnoj komponenti, te da  su povećana izdvajanja za socijalnu zaštitu.

“Boračkoj organizaciji smo povećali izdvajanja, vodimo računa I o školstvu te želimo da ga unapredimo. Vodimo računa o uslovima za razvoj sporta I kulture” kaže Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Na svečanom ručku na kojem je prelomljen slavski kolač prisustvovali su ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, načelnici susjednih opština te predstavnici gradske uprave, javnih ustanova i preduzeća i brojni drugi gosti.

Brojni su bili I učesnici litije koja je kroz centar grada I ove godine organizovana povodom obilježavanja krsne slave grada – rođenje Presvete Bogorodice Male Gospojine.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!