Menu

Get Socialize

Gradiška publika uživala u „Čorbi od kanarinca“

16.05.2019 618 38 Nema komentara

Description

U Kulturnom centru Gradiška, publika je imala priliku da uživa u izvođenju popularne predstave „Čorba od kanarinca“, koja je nastala po tekstu Miloša Radovića, u režiji Staše Koprivice.

Kroz likove Jecu i Medu, u predstavi se problematizuju muško-ženski odnosi uobličeni u  dilemi reći braku definitivno da ili definitivno ne. Likove tumače Mina Lazarević i Ljubomir Bandović, koji predstavu igraju već šest godina. Kažu da što je više igraju imaju sve više publike, dodajući da su brojni razlozi zbog kojih se postigao ovaj uspjeh.

„Prvenstveno mislim da je to iskrena ljubav koju Mina i ja jedno prema drugome privatno gajimo, jer smo i studirali zajedno. Drugo, predstavu nismo nikad odigrali da smo je samo „odradili“. Stotinu i nešto puta smo je odigrali a ja sam se stotinu i nešto puta raspao za njom. Volimo se i kad se posvađamo, posvađamo se, kada smo duhoviti, duhoviti smo“, ispričao je Bandović.

Predstava je na festivalima 2017. u Topoli i 2018. godine u Rakovici, po ocjenama publike, proglašena najboljom, a Bandović je na oba festivala osvojio nagradu za najboljeg glumca. Premijeru u Republici Srpskoj „Čorba od kanarinca“ imala je u Banjaluci, a zahvaljujući Gradskom pozorištu Gradiška sljedeći dan izvedena je i u Gradišci.

„Trudimo se da u toku godine, pored predstava vlastite produkcije, dovodimo i predstave iz regiona. Biramo da to budu lijepe i kvalitetne predstave“, rekao je Draško Vidović, direktor Gradskog pozorišta Gradiška.

U narednom periodu „Čorba od kanarinca“ će se igrati po brojnim gradovima Srbije.

Kultura
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!