Menu

Get Socialize

Gradiški gimnazijalci nižu uspjeh za uspjehom

14.03.2019 822 14 Nema komentara

Description

Gradiški gimnazijalci su veliki ponos ove škole jer ne prestaju da nižu uspjehe na različitim poljima, i to na opštinskim, regionalni, republičkim, ali i međunarodnim takmičenjima.

Posljednje takmičenje, na kojem su briljirali ovi učenici, bilo je Regionalno takmičenje iz fizike, održano u Prnjavoru, na kojem su osvojili čak tri prva mjesta. Sljedeće je republičko, za koje imaju velika očekivanja.

„Sve će to zavisiti od priprema i nekih sitnih pojedinosti. Sa nama radi profesorica Nedeljka Marijanović. Iako su ovo teški predmeti, potreban je trud i rad pa rezultati neće izostati“, rekao je Mladen Čergić.

„Osvojio sam drugo mjesto, uprkos jakoj konkurenciji i teškim zadacima, ali pripremao sam se od samog početka. Matematika i fizika su mi bili omiljeni predmeti i u osnovnoj školi, te sam išao na brojna takmičenja“, izjavio je Danilo Stojnić.

Četvrtu godinu za redom, učenici Gimnazije učestvuju na Međunarodnom debatnom takmičenju u Ljutomeru, u Sloveniji. Debate su tematske i odvijaju se na engleskom jeziku, što predstavlja dodatni izazov.

„Dešavalo nam se nekoliko puta da zastanemo i da razmislimo kako se šta kaže na engleskom. Ali evo, već četvrta je godina kako učestvujemo, i sada pričamo bez problema. To je veliki napredak. Debatovali smo o feminizmu, Bijonse i crnačkim liberalnim grupama koje koriste nasilje, kao i o Bogu. Bilo je ukupno šest debata, u okviru tri dana“, objasnio je Miloš Marijanović.

Direktor škole, Vesna Krunić, pohvalila je učenike, njihov trud, rad i zalaganje, istakavši da škola uvijek stoji iza darovitih đaka: „Svaki učenik koji ide u Gimnaziju ima svoje redovne predmete, sekcije, dodatnu i dopunsku nastavu. Na svim tim časovima se radi kako bi oni postigli što veći nivo znanja. Kada je u pitanju takmičenje, škola organizuje prevoz.“

Krunićeva navodi da su uspjesi učenika dokaz da Gimnazija nudi najšire obrazovanje, kao i stručnu pomoć za one koji to žele, kako bi što više iskazali svoje talente i afinitete.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!