Menu

Get Socialize

“Gradiški noćni cener” okupio oko 350 takmičara

06.07.2019 716 20 Nema komentara

Description

U organizaciji Atletsko-rekreativnog kluba Gradiška održan je prvi “Gradiški noćni cener”. Utrka na tri i na deset kilometara, okupila oko 350 takmičara.

Nakon samo nešto više od 30 minuta prvi je kroz cilj prošao Srđan Samardžić koji je s vremenom od 35 minuta zauzeo postolje u muškoj kategoriji, dok je Amela Trožić bila najbrža u ženskoj kategoriji.

„Gradiški noćni cener“ je počeo trkom na 800 metara, u kojoj je učestvovalo oko 100 djece. U Gradišci se trčalo i na tri kilometara. Slađana Tomaš iz Banja Luke je stigla prva u ženskoj konkurenciji. Pobjednik u muškoj konkurenciji je  Mlađen Samardžić iz Atletskog kluba maraton iz Brčkog.

Dio novca od kotizacija prvog “Gradiškog noćnog cenera” biće usmjeren u humanitarne svrhe, a organizatori su za najbolje pripremili novčane nagrade i pehare. U grad na Savi trkači su stigli iz, Mađarske, Italije, Austrije, Čilea, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske.

“Veoma mi je drago što je tako dobar odaziv takmičara. Iz Gradiške je bilo oko 50 takmičara što je bolje u odnosu na polumaraton, nadam se da će se taj broj povećavati” rekao je Dejan Jakeljić, direktor 1. Gradiškog noćnog cenera.

“Gradiški noćni cener” održan je u okviru manifestacije “Gradiško ljeto 2019” koju je u saradnji sa Gradskom upravom organizovala Turistička organizacija Gradiška.

“ Ovo je značajna manifestacija jer okuplja ogroman broj ljudi iz drugih zemalja koji se zadrže u našem gradu, potroše nešto što je svakako značajno za djelovanje u turizmu, jer su svi segmenti povezani sa turizmom” kaže Danka Mirjanić iz Turističke organizacije Gradiška.

U okviru Gradiškog ljeta i narednih dana će biti niz manifestacija, kao što je Festival zanatskog piva, Gradiški muzički maraton, Državno prvenstvo u sportskom ribolovu.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!