Menu

Get Socialize

Gradiški osnovci uživali u Muzičkoj predstavi

17.05.2018 374 13 Nema komentara

Description

Osnovna muzička škola „Branko Smiljanić“ i ove godine organizovala je Muzičku predstavu za gradiške osnovce. Sala Kulturnog centra bila je prepuna mališana. U okviru predstave su se upoznali sa Muzičkom školom, i instrumentima koje mogu učiti, ako se u junu upišu u ovu obrazovnu ustanovu.

U Muzičkoj predstavi nastupili su učenici i nastavnici gradiške Muzičke škole, a u glavnim ulogama i ove godine našli  su se glumci Dean Batoz i Tatjana Binjaš – Batoz.

„Mi improvizujemo i uspjevamo svaki put. Cilj je da se što više djece upiše u muzičku školu. Prošle godine je predstava ispunila svoj cilj, pa se nadam da će i ove godine“, kaže glumica Tatjana Binjaš – Batoz.

U Muzičkoj školi „Branko Smiljanić“ učenici mogu učiti nekoliko instrumenata: harmoniku, klavir, gitaru, flautu, violinu, i violončelo, ili se učlaniti u hor. Osnovci su u toku Muzičke predstave čuli kako zvuče svi navedeni instrumenti, a hor im je otpjevao nekoliko pjesama.

„Ove godine upisujemo 2009. i 2010. godište, te smo željeli da djecu na zanimljiv način upoznamo sa Muzičkom školom. U predstavi su nastupili učenici sa svih odsjeka. Upis učenika trajaće od 1. do 21. juna, te pozivam djecu i roditelje da nas posjete“, poručio je Ivan Ristić, direktor OMŠ „Branko Smiljanić“ Gradiška.

Za bavljenje muzikom potrebno je samo malo sluha, a sve ostalo se može naučiti u Muzičkoj školi, poručili su mališanima iz OMŠ „Branko Smiljanić“ u Gradišci.

Društvo