Menu

Get Socialize

Gradiški penzioneri dobili šahovsko igralište

07.05.2018 470 12 Nema komentara

Description

U Gradišci je svečano otvoreno novoizgrađeno šahovsko igralište. Prvu partiju odigrali su načelnik opštine Zoran Adžić i šahovski velemajstor Spomenko Bavrlić.

Barlića i druge gradiške penzionere šahovsko igralište je veoma obradovalo.

„Svim penzionerima će ovo mnogo značiti. Šahovsko igralište imali smo samo u Banjaluci, ali tamo je uvijek gužva. Sada ćemo ovdje dolaziti“, rekao je Bavrlić.

„Jako nam je drago zbog igrališta. Penzionerima je zbog zdravlja korisno da borave na otvorenom“, istakao je Ostoja Popović, predsjednik Udruženja penzionera opštine Gradiška.

U izgradnji šaha na otvorenom učestvovali su Opština Gradiška, KP „Vodovod“ i Aktiv žena SNSD-a Gradiška. Opština je obezbijedila lokacijske uslove i projektnu dokumentaciju, „Vodovod“ se pobrinuo za građevinske radove, dok su žene iz SNSD-a donirale šahovske figure.

Prvi čovjek Gradiške Zoran Adžić pohvalio je sve koji su se uključili u ovu akciju, i pomogli da penzioneri dobiju kvalitetno mjesto za odmor i zabavu.

„Želimo da naš grad učinimo ljepšim, aktivnijim, uređenijim i organizovanijim. Ovaj park je nekada bio zapušten, a sada je sve ljepši. Planiramo sagraditi i igralište za najmlađe, pa da penzioneri ovdje mogu dolaziti sa svojim unučićima“, rekao je Adžić.

„Željeli smo da pomognemo najstarijoj populaciji, a u narednom periodu uključićemo se u izgradnju dječijeg igrališta. Tako ćemo i najmlađima obezbijediti mjesto za zabavu i druženje“, poručio je Sandro Zeničanin, v.d. direktora KP „Vodovod“ Gradiška.

Za uređenje područja oko novoizgrađenog šahovskog igrališta i ljepši ambijent u parku kod Graničnog prelaza pobrinulo se KP „Gradska čistoća“ iz Gradiške.

Društvo