Menu

Get Socialize

Gradiški planinari izveli uspone na Mon Blan i Gran Paradiso

06.07.2018 1264 23 Nema komentara

Description

Planinari iz Gradiške, Igor Milošev i Đurađ Cvijić osvojili su najviše vrhove Italije i Francuske. Članovi Planinarsko-sportskog društva „Patrija“ izveli su uspon na Gran Paradiso u Italiji visok 4061 m, a nakon toga osvojili su i Mon Blan u Francuskoj nadmorske visine 4810 metara.

„Put je trajao devet dana, a vrijeme je bilo solidno. Meni je bio prvi put da se penjem na ovako veliku nadmorsku visinu, i nije bilo lako, ali uspio sam“, kaže Đurađ Cvijić, planinar.

Dok je za Cvijića ovo bio prvi veći uspon, planinar Igor Milošev je  već osvajao najveće planinske vrhove u Evropi. Na Mon Blanu je bio prije tri godine.

„Svaki put je drugačije. Ovoga puta išli smo rutom preko tri planine koja je značajno teža od one rute koja se inače koristi za uspon na Mon Blan“, istakao je planinar Igor Milošev.

Iako usponi nisu bili nimalo laki isplatilo se, jer je osjećaj na vrhu neprocjenjiv, kažu gradiški planinari.

„Lijepo je. To je posebna satisfakcija, a pogled je nevjerovatan. Zaboravili smo umor bar na kratko“, rekao je Milošev.

„Osjećaj je bio odličan, bio sam zadovoljan sobom. Planiramo uspon na Triglav, a kolega Igor će sam ići na Elbrus u Rusiju“, kazao je Cvijić.

Članovi Planinarsko-sportskog društva „Patrija“ aktivni su non-stop. Osim pohoda na planinske vrhove, organizuju i rekreativne uspone i izlete za građane. U nedjelju, 8. jula, planiran je jednodnevni izlet  na Deseti slet planinara na Motajicu, namijenjen svim kategorijama šetača. U narednom periodu u planu su i izleti na Maglić, Osječenicu, i druge planine.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!