Menu

Get Socialize

GRADIŠKI POLICAJCI: Velika je čast spasiti nečiji život

17.01.2019 676 11 Nema komentara

Description

U noći između 12. i 13. januara policijski službenici Policijske uprave Gradiška – Bratislav Zagorac, Miroslav Ristić i Radiša Spasić radili su u patroli. U 4 časa i 10 minuta stigao je hitan poziv i otpočela je trka sa vremenom.

„Dežurni policajac nas je obavijestio da se u rijeci Savi, nedaleko od mosta, nalazi tijelo ženske osobe. Odmah po pozivu, uputili smo se na mjesto nesreće. Dolaskom do vode, na neka dva metra od obale, u besvjesnom stanju vidjeli smo žensku osobu, koju mi nismo poznavali. Ušli smo u vodu i izvukli smo je na obalu. Tada smo je položili na bok, kada je starica izbacila vodu iz sebe i počela da diše. Međutim, bila je vidno pothlađena. U tom momentu stiglo je i vozilo hitne pomoći“, ispričao je Zagorac.

Policajci kažu da im ništa drugo nije bilo važno do da sačuvaju život svojoj sugrađanki. Naglašavaju da je spasiti nečiji život – neprocjenjiv osjećaj.

„Zadovoljstvo mi je da mogu nekome pomoći, a kamoli da spasim život nekome. To mi je velika čast i uvijek bih to uradio…. i kao policijski službenik i kao čovjek. Ne bih razmišljao o svom životu“, rekao je Ristić.

Najmlađi od njih je 22-godišnji  Radiša Spasić, koji se nedavno zaposlio u policiji.

„Počeo sam raditi u policiji 1. novembra 2018. godine. Drago mi je što sam na početku svoje karijere uspio da pomognem u ovako ozbiljnoj situaciji“, naveo je Spasić.

Humanost i požrtvovanost gradiških policajaca pohvalio je i ministar MUP-a Republike Srpske Dragan Lukač, što ovim policijskim službenicima predstavlja izuzetnu čast ali i podstrek za dalji rad.

Iz Policijske uprave Gradiška navode da je 83-godišnja Gradiščanka sada van životne opasnosti.

Društvo