Menu

Get Socialize

Gradiški vatrogasci darovali krv

10.05.2018 533 11 Nema komentara

Description

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška učestvovali su u akciji dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe Službe za transfuziju krvi u gradiškoj Bolnici.
U akciji je učestvovalo 13 vatrogasaca, od kojih su neki krvi dali više od 20 puta. Među njima je Veljko Cvjetković, koji je 30 puta darovao krv. Kaže da je počeo prije 18 godina kada je počeo da radi kao vatrogasac.

Iako su ovi vatrogasci krv darovali više puta, Profesionalna vatrogasna jedinica Gradiška akciju dobrovoljnog darivanja ove dragocjene tečnosti organizovala je prvi put.

“Prvo zbog nedostatka krvi, a drugo jer se mi bavimo humanim poslom I svakodnevo pomažemo ljudima u nevolji odazvali smo se ovoj akciji” kaže Stanoja Petrović, zamjenik starješine PVJ Gradiška.

U Službi za transfuziju krvi Gradiška kažu da je ovo šesta akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini. Inače redovne akcije organizuju se četiri puta godišnje u Kozarskoj Dubici i Srpcu, zatim akcije u kojima učestvuju pripadnici Policijske uprave Gradiška i srednjoškolci.

„Akcije su nam značajne, iako su trenutno zalihe krvi veoma dobre, naravno svaka akcija znači, jer se i potrošnja povećava“ rekla je dr Tatjana Milešević Babić, transfuziolog.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška u narednom period planiraju organizovati akcije dobrovoljnog darivanja krvi koje će postati tradicionalne.

Društvo