Menu

Get Socialize

Gradiški vatrogasci proslavili Ilindan

02.08.2018 300 12 Nema komentara

Description

Vatrogasci širom Republike Srpske proslavljaju svoju krsnu slavu-Svetog prorka Iliju.U Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici u Gradišci slavskom ručku, pored zaposlenih, prisustvovale su brojne zvanice, među njima i predstavnici privrednih organizacija i Opštine Gradiška.

Starješina PVJ Gradiška Goran Stojaković kaže da je ovo okupljanju prilika je da se sumiraju rezultati, da se vidi šta je urađeno u proteklih godina dana i koje su planirane aktivnosti.

„Na putu smo da idemo u rekonstrukciju unutrašnjeg dijela vatrogasnog doma, do kraja septembra trebali bi dobiti nove uniforme. Uz podršku lokalne uprave i Vatrogasnog saveza radimo na poboljšanju tehnike. Na putu smo da završimo projekat nabavke vozila auto ljestve koji bi trebao biti završen za dvije godine“ rekao je Goran Stojaković, starješina PVJ Gradiška.

Za trideset godina neprekidnog rada straješina Stojaković ovom prilikom uručio je nagradu Đuri Buloviću jednom od najstarijih radnika ove jedinice.  Ovaj vatrogasac sa dugogodišnjim iskustvom kaže da posao ima i dobre i loše strane.

„Posao je naporan, odgovaran, stresan ,ali je humanitaran, jer pomažemo ljudima u nevolji. Bilo situacija kada mi je bio ugrožen život, posebno u ratu“ priča Bulović.

U prvih sedam mjeseci ove godine gradiški vatrogasci su imali 140 intervencija. „Zahvaljujući ovakvim vremenskim uslovima broj intervencija je posljendjih mjesec dana nešto manji“, rekao je starješina Stojaković. On je podsjetio da vatrogasci ne učestvuju samo u gašenju požara već imaju i druge intervencije koje su uzrokovane elementarnim nepogodama.

Društvo