Menu

Get Socialize

Gradiški vatrogasci u prošloj godini imali 231 intervenciju

05.02.2021 870 62 Nema komentara

Description

Pripadnici Profesionalne  vatrogasne spasilačke jedinice Gradiška u 2020. godini imali su mnogo manje posla nego što je to bilo ranijih godina.Ukupno su imali 231 intervenciju. Nešto više posla bilo je u martu i aprilu,  julu i avgustu, te u novembru u decembru.

„Ukupna materijalna šeteta je manja nego prošlih godina i iznosi oko 732 000 KM.Požara je bilo skoro 50 posto manje, ali je bilo drugih aktivnosti vezano za panedmiju.Bilo je oko 20 intervencija vezano za dimnjake, a imamo sad i dimnjačara“ rekao je Goran Stojaković, starješina PVJ Gradiška.

Bez obzira na otežavajuće okolnosti koje su izazvane pojavom virusa korona u prošloj godini u ovoj vatrogasnoj jedinici uspjeli su završiti mnoge projekte.

 „Nabavili smo malo vozilo,te vatrogasnu opermu,a krajem ove godine završili smo sanaciju vatrogasnog doma. Ta investicija iz gradskog budžeta je iznosila 105 000 KM“ dodao je Goran Stojaković starješina PVJ Gradiška.

Ove godine planiraju završiti radove na vatrogasnom domu , ali  očekuje i da se počne procedura javne nabavke za vozilo auto ljestve.

U ovoj godini do sada bilo je oko 20 intervencija, kažu u Profesionalnoj  vatrogasnoj spasilačkoj jedinici Gradiška. Apelovali su na građane da čiste i održavaju dimnjake I da ukoliko primjete prisustvo dima ili neku drugu situaciju vezano za proces loženja, pozovu vatrogasce na broj 123.

Uncategorized