Menu

Get Socialize

Gradiški “Vodovod” realizuje započete projekte

23.04.2020 956 9 Nema komentara

Description

Komunalno preduzeće “Vodovod” Gradiška u ovoj godini planira realizaciju brojnih projekata.  Direktor ovog preduzeća Sandro Zeničanin kaže da su uprkos pojavi korona virusa svi planirani projketi u određenoj fazi realizacije. Napomenuo je da je projekat vodosnabdjevanja naselja Sovjak zvanično završen, te da će moći početi sa priključivanjem domaćinstava.

„Realizuje se putem donacija izgradnja novog eksploatacionog bunara na vodoizvorištu Žeravica. Radovi su u završnoj fazi. Planiran je razvoj vodovodne mreže u određenim naseljima Elezagići i Berek. Radimo detaljno projektovanje sekundarne vodovodne mreže. Aktivno se radi i na drugim projektima kako bi mogli kandidovati kod međunarodnih partnera za dalju realizaciju. U početku smo pilot projekta takozvane smart tehnologije očitanja potrošnje kod krajnjih potrošača. To je prvi projekat ovog tipa u BiH“ rekao je Zeničanin.

Zbog ove situacije u Vodovodu je evidentirano da je u posljednjih mjesec dana naplata pala za oko 40 posto, samim tim jer su određene branše prestale sa radom.

„Mi radimo maksimalno uštede da bi sistem održali funkcionalnim. Što se tiče potrošnje vode blago je povećana“ rekao je Sandro Zeničanin, direktor KP „Vodovod“ Gradiška.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!