Menu

Get Socialize

Gradiški volonteri svakodnevno na zadatku

25.03.2020 1129 10 Nema komentara

Description

Na spisku Odsjeka za civilnu zaštitu Gradiška trenutno ima 50 volontera koji su se odazvali javnom pozivu za pomoć u dostavi hrane i lijekova starijim licima, koji zbog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti obaviti nabavku potrepština. Šef Odsjeka Slobodan Knežević kaže da su pokrivene sve mjesne zajednice i gradsko područje, te da su do sada imali 10 intervencija. „Dostavljamo petnaestak artikala po korisniku, težine do 5 kg. Plaćanje režijskih troškova licima je omgućeno prilikom donošenja računa putem službenika Pošte. Rješavaćemo u dogovoru sa nadležnima i pitanje podizanja novca u bankama“, dodaje Knežević.

Sa Odsjekom za civilnu zaštitu sarađuje i Gradska organizacija Crvenog krsta. Njihovi volonteri, kojih ima oko 20, su na raspolaganju za dostavu hranu, ali i za druge aktivnosti. „Ovih dana smo podijelili higijenske i prehrambene pakete socijalno ugroženom stanovništvu u Gradišci“, ističe Borko Dević, sekretra GO Crvenog krsta Gradiška. Volonteri Crvenog krsta Gradiška su u saradnji sa Gradskom upravom tokom jučerašnjeg dana  vozačima kamiona dijelili sendviče i vodu, kako bi lakše podnijeli uslove kojima su izloženi. Također će na inicijativu Gradske uprave volonteri pripremiti pakete pomoći za 276 penzionera.“Njima ćemo pakete uskoro dostaviti na kućnu adresu“, dodaju u Crvenom krstu.

U Odsjeku za civilnu zaštitu Gradiška su podsjetili sve građane koji zbog starosti ili zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti obaviti nabavku osnovnih životnih namirnica i lijekova, da mogu pozvati dežurni broj Odsjeka civilne zaštite 051/814-753 ili besplatan broj 121, gdje će volonteri nakon zaprimljenog poziva obaviti kupovinu umjesto njih i istu dostaviti na njihovu kućnu adresu.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!