Menu

Get Socialize

Gradiško sveštenstvo SPC na tradicionalnom prijemu kod načelnika Adžića

04.01.2019 988 21 Nema komentara

Description

U susret božićnim praznicima, načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić, upriličio je tradicionalni prijem za sveštenike Srpske pravoslavne crkve sa područja gradiške opštine.

Ovom prilikom sumirano je urađeno u protekloj godini, a naglasak je stavljen na odličnu saradnju između lokalne uprave i Srpske pravoslavne crkve.

„Lokalna uprava stoji na raspolaganju Srpskoj pravoslavnoj crkvi da, u skladu sa svojim mogućnostima, materijalno i moralno pomogne obnovu i  izgradnju vjerskih objekata na području opštine Gradiška. Sa ponosom moram reći da na prostoru gradiške opštine postoji poštovanje i uvažavanje svih predstavnika crkvi i vjerskih zajednica“, rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

„Zahvaljujem se načelniku na podršci koju čini prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi na području opštine Gradiška i u važnom projektu obnove Hrama Pokrova Presvete Bogorodice. U 2018. godini, Hram je dobio svoj poseban izgled… kupole su zasijale sa pozlatom, a nazire se i  fasada“, izjavio je Gojko Slijepčević, arhijerejski namjesnik gradiški protojerej-stavrofor.

Na području opštine Gradiška postoji 13 aktivnih parohija, rekao je arhijerejski namjesnik gradiški Slijepčević i podsjetio da je 2018. godine po prvi put, nakon mnogo godina, organizovana Bogojavljenska litija: „Ako Bog da održaće se i ove godine sa istim programom. Želim, u svoje ime i ime sveštenstva arhijerejskog namjesništva gradiškog, svim pravoslavnim vjernicima da čestitam božićne praznike, da ih dočekaju u miru i radosti. Sve pozdravljam najradosnijim hrišćanskim pozdravom: Mir Božiji, Hristos se rodi.“

U saradnji sa Centrom za socijalni rad, Opština Gradiška će na Badnji dan obradovati socijalno najugroženije porodice.

„Centar za socijalni rad je izradio socijalnu kartu građana opštine Gradiška i na osnovu toga smo se, kao lokalna uprava, opredijelili da pokrenemo aktivnost da na Badnji dan u 60 porodica podijelimo božićne pečenice, uz određenu količinu hrane. Ovo će omogućiti tim porodicama da na dostojanstven način imaju božićni ručak. Istakao bih i pomoć koju smo dobili od društveno-odgovornih kompanija, prije svega kompanija „Leburić“ i „Minea““, istakao je načelnik Adžić i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti čestitao nadolazeće božićne praznike tradicionalnim pozdravom – Mir Božiji, Hristos se rodi.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!