Menu

Get Socialize

Građani da provjere da li su upisani u Centralni birački spisak

23.02.2018 426 24 Nema komentara

Description

Obzirom da će ove godine biti održani Opšti izbori u BiH, Opštinska izborna komisija u Gradišci pozvala je sve punoljetne građane da provjere da li su upisani u Centralni birački spisak. U prostorijama Opštinske uprave Gradiščani mogu provjeriti da li se nalaze na biračkom spisku, na kom biračkom mjestu glasaju, kao i podnijeti zahtjev za promjenu biračke opcije.

„Građani mogu doći u Odjeljenje za opštu upravu, kancelarija broj 41, da provjere sve ove informacije i ako žele da promjene biračku opciju. Izbori će biti raspisani u maju, a privremeni birački spiskovi biće izloženi u junu. Tako da birači imaju dovoljno vremena da otklone sve moguće nepravilnosti i da promjene ono što žele“, rekla je Nada Živković, predsjednik Opštinske izborne komisije.

Građani koji žele da promjene biračku opciju mogu to učiniti tako što će u pomenutoj kancelariji popuniti propisani obrazac za promjenu. Obrazac će biti upućen Centralnoj izbornoj komisiji BiH, koja će, po završenoj proceduri, obavijestiti birača.

„Napomenula bih birače koji su mjenjali adresu da o tome treba da se izjasne, jer se prema adresi određuje na kojem će mjestu glasati. S tim da na jednom biračkom mjestu možemo imati najviše 1000 birača“, naglasila je Živkovićeva.

Birači će moći zatražiti određene promjene i u toku juna, kada bude objavljen izvod iz privremenog Centralnog biračkog spiska. Izvod će biti izložen 30 dana u prostorijama Opštinske uprave, kao i po svim mjesnim kancelarijama, ističu u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Opšti izbori u BiH biće održani u oktobru ove godine. Centralna izborna komisija BiH prema zakonu je dužna da raspiše izbore 150 dana prije dana održavanja.

Društvo