Menu

Get Socialize

Gradska čistoća nabavila opremu u vrijednosti 100 000 KM

28.05.2020 1046 22 Nema komentara

Description

U saradnji sa Gradskom upravom i Razvojnom agencijom Gradiške, KP „Gradska čistoća“ je, putem projekta „Razvoj održivog upravljanja ambalažnim otpadom“, nabavilo  neophodna sredstva za rad. Kroz projekat vrijedan 100 000 KM obezbijeđen je kamion za prevoz kontejnera, 16 plastičnih i 10 metalnih kontejnera, kosilica i kontejner za prevoz životinjskog otpada iz klaonica.

Fond za zaštitu životne sredine je projekat podržao sa 70 000 KM, Gradska uprava je izdvojila 17 000, a Gradska čistoća je u nabavku opreme i sredstava za rad uložila 13 000 KM.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je izrazio zadovoljstvom radom ovog komunalnog preduzeća ističući da je Gradiška  prepoznatljiva  kao uređena sredina u kojoj se značajna pažnja usmjerava na kvalitetno i stalno održavanje zelenih i drugih javnih površina.

„U protekle tri i po godine Gradska uprava i Gradska čistoća su u nabavku neophodnih sredstava za rad i opreme uložili oko 980 000 KM, kako bi kompletno područje Gradiške održavali urednim“, naglašava Adžić.

Da je nabavka, prvenstveno kamiona za prevoz težih kontejnera, bila neophodna, govori činjenica da se za te namjena koristio kamion star 35 godina“, kaže direktor Gradske čistoće Željko Bilbija, nadajući se  da će u skorije vrijeme biti nabavljeno još jedno vozilo, cisterna za pranje ulica.

Bilbija naglašava da su građani prepoznali značaj održavanja sredine u kojoj žive, te da su se počeli aktivnije uključivati u planiranje uređenja grada.

Također je apelovao na pojedince da budu odgovorni prilikom odlaganja različitog otpada u kontejnere, kako bi im produžili vijek trajanja.

Uncategorized