Menu

Get Socialize

Gradska skupština odobrila mjere podrške gradiškim privrednicima

15.04.2020 620 16 Nema komentara

Description

Gradska skupština Gradiške je na trećem vanrednom zasjedanju usvojila odluke kako bi Grad realizovao prve mjere podrške privrednim subjektima pogođenim krizom izazvanom pojavom virusa korona.

„Privredni subjekti kojima je u potpunosti zabranjen rad biće subvencionisani za obaveze plaćanja komunalne takse za isticanje poslovnog imena i komunalne takse za postavljanje reklama i naknada za zauzimanje javne površine u iznosu od 100 posto za mart, april i maj, a privredni subjekti kojima je rad ograničen  ili otežan u iznosu od 50 posto za isti period“, ističe gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić. Dodaje da će zakupci poslovnih prostorija i neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u vlasništvu grada, kojima je rad zabranjen, biti oslobođeni plaćanja zakupa u cjelosti, za mart, april i maj, a oni kojima je rad ograničen, za iznos od 50 posto.

Također, korisnici usluga JU za predškolsko vaspitanje  i obrazovanje djece „Lepa Radić“ čija djeca tokom marta nisu boravila u vrtiću usljed situacije izazvane virusom korona, oslobođeni su plaćanja naknade u iznosu od 50 posto,  a za sve naredne mjesece, dok traju vanredne mjere, biće oslobođeni plaćanja naknade u visini od 100 posto.

Realizacijom ovih mjera u Gradskom Budžetu će biti za oko 100 000 KM manje sredstava.   Međutim, gradonačelnik Adžić ističe da će gradska vlast u narednom periodu, razmatrati i druge načine podrške privrednim subjektima u ovim vanrednim okolnostima, imajući u vidu i mjere koje donose  Vlada RS i Republički štab za vanredne situacije.

„Svjesni smo smanjenog priliva sredstava u Budžet Grada, ali prioritet je da podržimo privredu Gradiške u ovim otežanim uslovima, kako bi se što prije oporavila i izašla iz zastoja prouzrokovanog pandemijom virusa korona“,naglašava Adžić.

Uncategorized