Menu

Get Socialize

Gradska uprava dodijelila 153 studentske stipendije

15.02.2020 297 6 Nema komentara

Description

U Gradskoj upravi potpisani su ugovori o stipendiranju studenata sa područja Gradiške u akademskoj 2019/2020 godini. Stipendije će u narednih deset mjeseci primati 153 korisnika.

„Ukupna sredstva za ove namjene iznose 240 000 KM, mjesečna stipendija iznosi 120 KM“, ističe Goran Subotić, načelnik Službe gradonačelnika grada Gradiška. Dodaje da Gradska uprava tradicionalno izdvaja sredstva za unapređenje statusa studenata. „Ulaganje u obrazovanje je resurs u koji vrijedi ulagati kako bi mladi ostali na ovim prostorima“, dodaje Subotić.

Pravo na stipendiju ostvaruju studenti sa prosjekom ocjena iznad 8, nosioci Vukove diplome, studenti iz određenih socijalnih kategorija, te djeca ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Sredstvima iz rezerve, u iznosu od 5 posto od ukupnih budžetskih sredstava za ove namjene, biće finansirani pojedinačni slučajevi, u smislu prevazilaženja materijalne situacije u kojoj se nađu studenti, za studijska putovanja i podršku u realizaciji studentskih radova.

Na ostvarenom uspjehu i pravu na stipendiju, u ime Gradske uprave, studentima je čestitao Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!