Menu

Get Socialize

„Hljeb od tekstila“ u Gradišci

18.11.2019 546 13 Nema komentara

Description

U Gradišci su prije petnaestak dana postavljeni kontejneri za prikupljanje korištene odjeće i obuće na pet raličitih lokacija. Ovu humanitarnu akciju pod nazivom “Hljeb od tekstila” oragnizovalo je Udruženje građana “Mozaik prijetljstva” iz Banja Luku uz podršku Gradske uprave Gradiška.

“Kontejneri su postavljeni kod OŠ “Vasa Čubrilović”, “Danilo Borković”, u Ljevčanskoj ulici, te u Kruškiku i Novoj Topoli. Tu spada sav onaj tekstil, stara neupotrebljiva garderoba, odjeća I obuća ali I zavjese, posteljina, plišane igračke I druge krpe u domaćinstvu” kaže Saša Subotić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i građenje Gradiška.

Prikupljeni tesktilni otpad se odvozi u skladište Udruženja “Mozaik prijateljstva” gdje se vrši sortiranje I dalja distribucija tog otpada.

“Cilj je da ustvari pomognemo druge ljude koji nemaju šta da obuku, takođe na neki način da smislimo da pomognemo da ljudi nešto od tog tekstila urade nešto sa svojim rukama I prave krpice koje se nude firmama, te pravimo torbice sa ciljem da nahranimo one koji ne mogu da zarade nešto svojim rukama” rekao je Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana “Mozaik prijateljstva” Banja Luka

Osim humanosti ovom akcijom utiče se I na razvijanje ekološke svijesti kod građana.

Humanitrana akcija “Hljeb od tekstila” na području Banja Luke realizuje se više od dvije godine. Osim Gradiške i Banja Luke kontejneri su postavljeni u Laktašima I ukupno  do sada ima 38.

Ukoliko se ukaže potreba kontejneri će biti postavljeni I na više lokacija u Gradišci ističu u Gradskoj upravi.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!