Menu

Get Socialize

Hrabar i požrtvovan čin gradiških policajaca

20.11.2020 1244 47 Nema komentara

Description

Preuzimajući dužnost u svojoj smjeni, tokom jučerašnjeg dana,  na dramatične okolnosti u kojima će se naći tokom narednih sati, vjerovatno nisu ni pomislili mladi policajci Ognjen Erceg i Vitomir Šerbula.

Za vrijeme patroliranja gradom, a zatim i duž savskog keja, zapomaganje iz rijeke Save ih je u momentu pokrenulo na akciju – akciju spašavanja života.

Dok je rezao drvo, u blizini rijeke Save, spletom nesrećnih okolnosti, čovjek se, gotovo, sav našao pod vodom, pritisnut teškim drvetom.

„Bilo je dramatično, kolega Šerbula i ja smo se spustili do nesrećnog čovjeka i pokušali ga osloboditi pod kladom drveta. Nismo u tom momentu uspjeli,“ opisuje jučerašnju akciju Ognjen Erceg, dodajući, da su nakon poziva dežurnoj službi Policijske stanice, vatrogascima i hitnoj službi, i uz pomoć sugrađana, zajedničkim snagama, izvukli nesrećnog čovjeka na obalu.

Nema veće satisfakcije, kaže policajac Vitomir Šerbula,  od činjenice da smo učinili maksimalan napor i spasili ljudski život.“Na licu čovjeka vidjela se radost i zahvalnost što je živ, i svi smo dijelili tu radost“, dodaje Šerbula.

Za ovaj profesionalan, ali prije svega moralan i požrtvovan čin, načelnik PU Gradiška uputio je zahvalnost i odao priznanje dvojici mladih službenika.

„Ponosni smo na naše policajce koji su pokazali visok stepen hrabrosti i požrtvovanosti“, naglašava načelnik PU Gradiška Bojan Škorić“, ističući da se radi o mladim policajcima koji su u službi tek dva mjeseca, odnosno godinu dana.

„Način na koji su postupili je dokaz da se MUP RS u potpunosti može osloniti na nove kadrove koji pokazuju visok stepen hrabrosti i obučenosti“, ističe Škorić. On se zahvalio i Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici, Službi hitne medicinske pomoći i sugrađanima koji su dali svoj doprinos u spašavanju ljudskog života.

Lice je vozilom hitne pomoći medicinski zbrinuto i, prema raspoloživim informacijama, nalazi se van životne opasnosti.

Uncategorized