Menu

Get Socialize

Hronični bolesnici najčešći pacijenti

13.11.2018 680 17 Nema komentara

Description

Neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine očekivano je da ima negativne efekte na širenje virusnih infekcija. U Službi porodične medicine Doma zdravlja Gradiška do sada nije zabilježen povećan broj pacijenata.

„Broj prehlada, viroza je uobičajen za ovo doba godine. Pacijenti se žale na umor, malaksalost i povišeni krvni pritisak. Hroničari su najčešći, a nažlost sve je više mladih koji se žale na tegobe uzrokovane stresom“ rekla je dr Gordana Bojanić, načelnik Službe porodične medicine Doma zdravlja Gradiška.

Hornični bolesnici su navikli da se čuvaju u ovakvim situacijama kaže doktorica Bojanić. Ona je kao jedan vid prevencije peropručila vakcinaciju protiv gripe koja je i u toku. Takođe ističe da se treba pridržavati i drugih savjeta.

„Izbjegavanje mjesta gdje se okuplja više ljudi kao i kontakte sa zaraženim osobama, dosta vitaminskih napitaka i uzimati redovnu terapiju“ dodala je dr Gordana Bojanić, načelnik Službe porodične medicine Doma zdravlja Gradiška.

Podsjećamo da je za ovu sezonu nabavljeno 700 doza vakcina protiv sezonskog gripa za pacijente koji imaju pravo na besplatnu vakcinu i 500 doza komercijalnih vakcina, čija je cijena 18 KM.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!