Menu

Get Socialize

Hrvatski ambasador u BiH posjetio Gradišku

02.02.2018 349 33 Nema komentara

Description

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić ugostio je ambasadora Republike Hrvatske u BiH Ivana Del Vekija sa kojim je razgovarao o sadašnoj i unapređenju buduće saradnje, posebno u oblasti privrede. Rečeno je da je potrebno iskoristiti prednosti opštine Gradiška koja se nalazi na granici sa Evropskom unijom. Ambasador Del Vekio iskazao je razmijevanje za potrebe uprave opštine Gradiška i građana, te je zainteresovan da pomogne u povezivanju privrednih subjekata ove opštine i Republike Hrvatske. “Dogovorili smo se oko dvije stvari, napraviću analizu eventualnih saradnika iz Hrvatske kada je riječ o završnoj preradi voća i povrća.Probaćemo da se pripremi prezentacija, za moje kolege ambasadore I ja se nadam da će se neki biti zainteresovan za saradnju” kaže Ivan Del Vekio, аmbаsаdorom Republike Hrvаtske u BiH.

“Zahvalio bi se ambasadoru na pomoći koju će pružiti prilikom otvaranja Projekta prekogranične saradnje BiH, Hrvtaske i Crne Gore kako bi se obezbijedila sredstva za privredni, infrastrukturni, zdravstveni i kulturno sportski razvoj na području opštine Gradiška” rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Rezultati ovog sastanka vjerujemo da će biti vrlo brzo i vidljivi istakao je načelnik Adžić. On je ovom prilikom ambasadora upoznao i o tome kakvo je stanje sa povratkom Hrvata u Gradišku.

Društvo