Menu

Get Socialize

Infrastrukturni radovi u Vrbaškoj

17.07.2020 400 8 Nema komentara

Description

Mjesna zajednica Vrbaška koja je svega nekoliko kilometara udaljena od Gradiške sve više se razvija i gradi. Osim rekonstrukcije  Društvenog dom koja je skoro završena, u toku je izgradnja hrama, uređuju se izletišta, a planirana su ulaganja i u putnu infrastrukturu.

Vrbaška je pričaju mještani jedinstevna po tome što će na jednom mjestu imati hram, školu i društveni dom. Na rekonstrukciju ovog objekta čekalo se godinama.Dom je sagrađen 70-tih godina i to od materijala stare škole. U izuzetno lošem stanju je bio krov i sanitarni čvor tako da je rekonstrukcija bila neophodna.

Mještanin Stanko Šinik kaže da je u rekonstrukciju Doma do sada uloženo oko 260 000 KM. Da bi se sve završilo planirano je da se ukupno izdvoji oko 400  000 KM, jer osim vanjskog uređenja potrebo još obezbijediti i namještaj za Društveni dom.

Kada se zvanično završi obnovljeni Dom sigurno je da će najviše obradovati oko 130 članova KUD “Mirko kolo”.

Mještani kažu da je u toku izgradnja dva izletišta sa vodenicom koja bi trebala biti završena za mjesec dana.Ističu da Vrbaška ima oko 430 domaćinstava, a školu pohađa oko 200 učenika. Kažu da planiraju poboljšati putnu infrastrukturu i da na taj način obezbjede što bolje uslove za život, te tako spriječe odlazak posebno mladih iz ovog kraja.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!