Menu

Get Socialize

Inicijativa za povećanje procenta lične invalidnine

24.06.2019 1602 24 Nema komentara

Description

Na sjednici Predsjedništva Saveza ratnih vojnih invalida Republike Srpske, održanoj u Gradišci, razamtrane su mnoge teme i problemi među kojima i povećanje procenta lične invalidnine. “Cilj nam je da pokrenemo incijativu I dobijemo saglasnost resornog ministarstva po tom pitanju, jer skoro od  2008. godine nije bilo redovnog povećanja invalidnine” rekao je predsjednik Predsjedništva Saveza Dragan Vrhovac.

„Predložićemo da se poveća procenat lične invalidnine za deset posto. Na sjednici ćemo razgovarati i o banjsko rehabilitaciji“ kaže Dragan Vrhovac, predsjednik Predsjedništva Saveza RVI RS.

Kod ove populacije I dalje je prisutan problem zapošljavanja. Iz Saveza ističu da ima određenih pomaka, ali ne dovoljno.

Na sjednici je rečeno da je došlo I do produženja roka podnošenja zahtjeva za stambeno zbrinjavanje do 1. jula ove godine. U Udruženju ratnih vojnih invalida u Gradišci, kaže da su invalidi od prve do četvrte kategorije na području Gradiške stambeno zbrinuti.

 Lokalne zajednice takođe pomažu ratnim vojnim invalidima, a jedan od pozitivnih primjera je Gradska uprava Gradiška.Za rad gradiškog Udruženja iz budžeta ove godine izdvaja se 12 000 KM.

Ratni vojni invalidi od prve do četvrte kategorije oslobođeni su plaćanja putarine, što je još jedna od olakšice za koju su se uspjeli izboriti.

U Republici Srpskoj prema podacima Saveza korisnika lične inavlidnine ima 31 176.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!