Menu

Get Socialize

Izbjegla i raseljena lica u oktobru dobijaju novu zgradu u Gradišci

18.05.2018 504 12 Nema komentara

Description

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić obišli su radove na izgradnji stambene zgrade za smještaj izbjeglih i raseljenih lica u Mjesnoj zajednici Senjak. Stambena zgrada posjedovaće 32 stambene jedinice, a radovi bi trebalo da budu završeni u oktobru. Stanovi će potom biti predani porodicama na korišćenje.Vrijednost radova je oko 1 250 000 KM, a sredstva su obezbijeđena putem Državnog projekta stambenog zbrinjavanja, a u okviru Regionalnog projekta.

Ministar Čordaš zadovoljan je dinamikom izvođenja radova.

„Uskoro će biti stavljen krov i počeće unutrašnji radovi. Najvažnije je da ćemo konačno ovdje smjestiti porodice koje su tokom proteklog rata izbjegle iz Hrvatske ili su raseljene iz Federacije BiH“, rekao je Čordaš.

Načelnik Adžić izrazio je zahvalnost Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske na velikoj podršci u ovom projektu.

„Smjestićemo ovdje oko 120 ljudi. Zgrada ostaje u vlasništvu Opštine, a porodice će je moći koristiti dok ne riješe stambeni problem. Opština Gradiška je uložila 160 000 KM u lokacijske uslove i građevinsku dozvolu“, naveo je Adžić.

Krajem juna ili početkom jula počeće gradnja još jednog stambenog objekta za smještaj izbjeglih i raseljenih lica. Objekat će se nalaziti pored zgrade koja se trenutno gradi na Senjaku, a očekivanja su da će radovi trajati godinu dana, najavili su ministar Čordaš i načelnik Adžić.

„Gradićemo još jednu zgradu uz pomoć kreditnih sredstava Vlade RS. U Gradišci više neće biti potrebe za alternativnim kolektivnim smještajima“, istakao je Čordaš.

Na prostoru opštine Gradiška postoji nekoliko alternativnih kolektivnih smještaja koji će biti raspušteni izgradnjom nove zgrade, a koja će takođe posjedovati 32 stambene jedinice.

„Imamo kolektivne smještaje još uvijek u Lamincima, Petrovom Selu i Rovinama“, kazao je Adžić.

Resorni ministar Davor Čordaš naveo je da će na području Gradiške kroz različite projekte biti izgrađeno ukupno 100 stambenih jedinica za smještaj izbjeglih i raseljenih lica.

Prilikom ove posjete ministra Čordaša Gradišci upriličen je prijem u kabinetu načelnika opštine.

Društvo