Menu

Get Socialize

Izletište Lučice u Gornjim Podgradcima postaje sportsko-rekreativni centar

29.08.2019 807 21 Nema komentara

Description

Izletište Lučice u Gornjim Podgradcima kod Gradiške ima tendenciju da postane reprezentativan sportsko-rekreativni centar. Nedavno je renoviran bazen, a ova mjesna zajednica je proglašena najboljom u okviru UNDP-ovog projekta „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“, u konkurenciji od 126 mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini. Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornji Podgradci naveo je da su sa ovim projektom dobijena i potrebna sredstva za rekonstrukciju izletišta.

„Oko 25 000 KM je dobijeno od UNDP-a i oko 7 500 od Gradske uprave Gradiška. Planirali smo izgraditi nadstrešnicu kapaciteta za 180 ljudi, kao i dječije igralište. Renovirali bismo odbojkaški teren. Izletište će biti u potpunosti pokriveno nadzornim kamerama“, objasnio je Zvjezdan Panić, predsjednik Savjeta MZ Gornji Podgradci.

Nakon završetka radova u planu je organizovanje i jedne manifestacije – „Podgradačko ljeto“.

„U okviru ove manifestacije organizovali bismo streetball, mali fudbal, igre na vodi, odbojku na pijesku. Napravićemo potpuni sadržaj za narednu godinu“, rekao je Panić.

Mještani Gornjih Podgradaca, svih generacija, podržavaju ovu ideju i smatraju da će imati višestruke pozitivne efekte na njihovu mjesnu zajednicu.

U Gornjim Podgradcima su brojni infrastrukturni projekti već realizovani, poput rekonstrukcije društevnog doma i fudbalskog stadiona, a izgrađen je parohijski dom, te trotoar u dužini od 1 km.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!