Menu

Get Socialize

Izložba crteža učenika Danila Šuvire

03.11.2017 555 30 Nema komentara

Description

U Osnovnoj školi „Vasa Čubrilović“ u Gradišci otvorena je  izložba crteža učenika Danila Šuvire. Ovaj jedanaestogodišnji nadareni osnovac najviše voli crtati ženski lik što se može vidjeti na njegovim radovima. „Najveća inspiracija mi je sestra. Crtam od kada znam za sebe, učestvovao sa na raznim konkursima ali nisam osvajao nagrade“ kaže Danilo Šuvira, učenik.

Specifičnost ovih radova je što svaki ima svoju priču koja je vrlo interesantna i zadire u neka nadrealistička viđenja svijeta i okoline oko sebe, kaže Milovan Čikić Danilov nastavnik likovne kulture, koji prepoznao njegov talenat za slikarstvo. „Još tri godine ćemo se družiti i ja se nadam da će se posvetiti slikanju jer talenat je tu i ima osnove da završi akademiju“ rekao je Milovan Čikić, nastavnik likovne kulture.

Mnogi učenici koji ne žele da se javno eksponiraju ostaju nezapaženi i njihov talenat i nadarenost teško je otkriti, što nije bio slučaj sa učenikom Danilom Šuvirom. „Nastavnici su prepoznali i ovog i druge talentovane učenike. Kako se budu javljali talentovani učenici mi ćemo to obilježiti sa pozitivnim, jer to daje volju učenicima da rade dalje i bolje“ kaže Vladimir Stanišljević, direktor OŠ „Vasa Čubrilović“.

Od nove školske godine obrazovne ustanove u Republici Srpskoj imaju zakonsku obavezu da formiraju timove za rad sa darovitim i talentovanim učenicima. Prvi korak ka tome je edukacija nastavnika o psihološkom profilu darovitog učenika koju je u OŠ „Vasa Čuvrilović“ za psihologe osnovnih i predškoslkih obrazovnih ustanova održala psiholog Milica Drobac Pavičević.

Ovakva vrsta edukacija organizuje se i u drugim školama koje prepoznaju da im je potrebna pomoć stručnih lica.

Društvo