Menu

Get Socialize

Izložba radova sa Međunarodnog bijenala „Prijedor 2016“ stigla u Gradišku

13.12.2017 509 41 Nema komentara

Description

U Zavičajnom muzeju u Gradišci otvorena je likovna izložba radova sa Međunarodnog bijenala radova na papiru malog formata, kojeg je prošle godine organizovao Muzej Kozare u Prijedoru.  Nakon Prijedora i Novog Grada, najbolji radovi pristigli na konkurs u okviru pomenutog projekta, predstavljeni su u Gradišci.

„Smatram da je ovo jedna od najboljih likovnih manifestacija u BiH, samim tim što je jedino bijenale ove vrste kod nas. Na konkurs je prijavljeno 306 radova i 166 autora, iz 20-ak zemalja svijeta. Žiri je bio sačinjen od eminentih imena iz svijeta likovne umjetnosti. Izloženo je ukupno 140 radova od 92 autora. Zastupljene su različite tehnike i motivi. Vjerujem da će i Gradiščani prepoznati značaj ove izložbe i da će se umjetnici iz ove opštine prijaviti na iduće bijenale, za koje ćemo raspisati konkurs u januaru iduće godine“, rekao je Zoran Radonjić,  direktor Muzeja Kozare Prijedor .

Direktor gradiškog muzeja Bojan Vujinović pohvalio je radove i cijelokupan projekat, te istakao da je, organizacijom Međunarodnog bijenala, Prijedor napravio veliki iskorak na polju likovne umjetnosti  i izdvojio se od ostalih gradova u regiji.

„Mislim da će to dati nove ideje našim umjetnicima da napravimo jedan festival vizuelne umjetnosti na prostoru Gradiške ili neku drugu manifestaciju koja će biti drugačija, kako bi nas ljudi prepoznavali po tome“, istakao je Vujinović.

Likovnu izložbu radova sa Međunarodnog bijenala radova na papiru malog formata Gradiščani mogu pogledati u Zavičajnom muzeju do 5. januara.

Kultura