Menu

Get Socialize

Izvedena monodrama “Oj, živote” u režiji i adaptaciji Željka Dimića

26.12.2019 191 4 Nema komentara

Description

U Kulturnom centru Gradiška izvedena je monodrama “Oj, živote“, koju je po tekstu Josipa Pejakovića, adaptirao i režirao američki glumac srpskog porijekla Željko Džek Dimić. “Oj, živote” je priča o sudbini jednog čovjeka koje su mu okolnosti nametnule.

„Monodrama je napisana o čovjeku koji je otišao na dobrovoljno odsluženje  zatvorske kazne za svog brata koji je ubio čovjeka i sve ono što se dešavalo njemu u zatvoru. Nije ovo prvi put da ja radim monodramu ja sam radio Tragičnog heroja od Čehova. Ja sam odrastao sa ovim komadom i na neki način sam se zaljubio i rekao sam da ću ako budem glumac to igrati. Evo nakon Los Anđelesa, Bostona, Vašingtona, Beograda, Dubice došao sam ovdje“ kaže Željko Dimić, glumac

Ovu priču Pejaković je napisao davne 1974. godine. Dimić kaže da je privilegija i čast igrati ovaj komad Josipa Pejakovića, ali i velika odgovornost, jer je taj komad uspješno odigran preko tri hiljade puta u izvedbi Pejakovića.

“Gdje god da sam izveo ovu monodramu publika me dobro prihvatila”, rekao je Dimić i dodao da mondramu igra samo na maternjem jeziku.

Monodramu “Oj, živote“, Željko Dimić planira naredne godine odigrati u Hrvatskoj, a biće organizovana i mini turneja u Australiji.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!