Menu

Get Socialize

„Jabuke i knjige“ sedamnaesti put u Jablanici

21.10.2019 336 11 Nema komentara

Description

Na manifestaciji “Jabuke i knjige”, koja je sedamnaesti put održana u selu Jablanica, kod Gradiška, prvu nagradu na konkursu za književnike na temu “Jabuke i knjige” ravnopravno su podijelile Milica Bakrač iz Nikšića  i Aleksandra Mrakić  iz Gradiške, učenica drugog razeda Srednje stručne i tehničke škole.

Ovogodišnja ponuda pjesama na konkursu bila je na zavidnom nivou smatraju članovi žirija.Pristiglo je 56 radova od 38 pjesnika.

“Žiri je imao težak posao došle su sjajne pjesme iz Srbije, Crne Gore I Republike Srpske.Sa takvim imenima kao što su ovogodišnji dobitnici manifestacija dobija auru trajnosti I kvaliteta” rekao je Rado Dimitrijević, predsjednik žirija.

Osim najboljih stihova na ovoj manifestaciji dodjeljenje su nagrade za najbolji likovni rad, te je nagrađen i najupješniji glumac. Što se tiče voćara najbolji izlagač bio je Mirko Bjelovuk.

Manifestaciju „Jabuke i knjige“ organizovali su Kulturni centar Gradiška, Gradska boračka organizacija, Osnovna škola „Mladen Stojanović“ i Mjesna zajednica Jablanica, a genaralni pokrovitelj je Gradska uprava Gradiška.

“Ova manifestacija promoviše mlade pisce ali I voćare ovog kraja” kaže Milenko Pavlović, predsjednik Skupštine grada Gradiška.

“Mi smo pratili ovu manifestaciju ove godine smo se aktivno uključili. Sljedeće godine ćemo raspisati konkurs za učenike,a planiramo da napravimo pjesničku koloniju u ovom ambijentu” rekao je Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Učesnici manifestacije „Jabuke i knjige“ u Jablanici nakon završetka zvaničnog progarama prisustvovali su parastosu i položili su vijence na spomenike borcima iz ovog kraja koji su živote izgubili u Odbrambenom otadžbinskom i u Drugom svjetskom ratu.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!