Menu

Get Socialize

Još jedan uspjeh mladog programera iz Gradiške

17.07.2018 743 8 Nema komentara

Description

Mladi programer iz Gradiške Drago Šmitran postigao je veliki uspjeh na nedavno održanim takmičenjima iz informatike. Osvojivši drugo mjesto na državnom takmičenju kvalifikovao se za učešće na Balkanskoj olimpijadi iz informatike u Rumuniji gdje se okitio bronzanom medaljom. „To mi je bilo odlično iskustvo, upoznao sam dosta učenika koji su takođe jedni od najboljih takmičara na Balkanu. Kvalifikovao sam se na svejtsko takmičenje u Japanu koje će se održati početkom septembra sa još jednim učenikom iz Gradiške Vladanom Cvjetkovićem. Drago mi je što ćemo mi predstavljati pola ekipe“ kaže Drago Šmitran.

“Ova takmičenja su veoma značajna, to su najbolji mladi programeri, prvo u svojoj državi ,a i šire” rekao je Radovan Marjanović, profesor informatike i programiranja.

Marjanović je ponosona, jer je četiri godine bio profesor ovom talentovanom mladom čovjek koji je kako kaže svojim radom izrastao u vrhunskog programera. Drago Šmitran ove godine je završio četvorogodišnje školovanje u Tehničkoj školi  i planira upisati Elektrotehnički fakultet u Banja Luci.

Kažu da je za postizanje ovakvih rezultata na takmičenjim najvažniji trud i rada.

Uspjeh Drage Šmitrana neće biti lako ponoviti, ali u Tehničkoj školi u Gradišci svakako postoje talentovani učenici koji bi mogli postići slične rezultate. “Ovi rezultati pokazuju da se u školi ozbiljno i odgovorno radi. Dobrih rezultata iz programiranja bilo je i ranije,a očekujemo da će tako biti i u buduće, posebno što smo prošle i ove školske godine upisali dosta odličnih učenika” rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Ostvarujući dobre rezultate na regionalnim, republičkim i državnim takmičenjima  učenici Tehničke škole do sada su se uspjeli plasirati na šest olimpijada iz informatike što je veliki uspjeh.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!