Menu

Get Socialize

Još jedno priznanje za poeziju Aleksandre Mrakić

15.03.2019 563 15 Nema komentara

Description

Aleksandra Mrakić, gradiška pjesnikinja, osvojila je treću nagradu u kategoriji srednjih škola na ovogodišnjem Jedanaestom Medijana festivalu dječijeg stvaralaštva i stvaralaštva za djecu u Nišu, pod nazivom “Kako stići do cilja u čizmama od sedam milja”. Poslije osnovne škole i brojnih priznanja, Aleksandri je ovo jedna od značajnijih nagrada kao srednjoškolki.

“S obzirom na to da je na konkursu bilo preko hiljadu dospjelih radova, iz svih država bivše Jugoslavije, kao i Njemačke, a ja sam osvojila treće mjesto – veoma je značajno za mene, moju porodicu, moju poeziju. Prvobitni naziv pjesme je bio “Srednjoškolka”, pošto se tiče srednje škole i svega što ona nosi, međutim zbog konkursa je promijenila ime u “Kako stići do cilja u čizmama od sedam milja””, ispričala je Aleksandra.

Završna manifestacija ovog međunarodno literarno-likovnog konkursa biće održana 21. i 22. marta u Gradskoj opštini Medijana u Nišu, koja je organizator ovog kulturnog događaja. Tom prilikom, nagrađenim učesnicima konkursa biće dodijeljena priznanja i nagrade. Aleksandra navodi da će prisustvovati ovom događaju i dodaje da se raduje druženju ali i prvoj posjeti Nišu.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!