Menu

Get Socialize

Kajakaši se nadaju još jednoj uspješnoj sezoni

02.07.2018 994 24 Nema komentara

Description

Gradiški kajakaši ovih dana vrijedno treniraju na rijeci Savi. Za članove Kajak kanu kluba „Sava“ sezona je počela još u maju. Do sada su učestovali na nekoliko takmičenja, i u Gradišku se vratili sa medaljama.

„Treniram već tri godine. Na takmičenju u Slavonskom Brodu osvojio sam treće mjesto. Sad se spremam za ostala takmičenja“, kaže Filip Janjanin, član KKK „Sava“ Gradiška.

„U maju smo imali takmičenja u Zagrebu i Slavonskom Brodu, gdje smo postigli dobre rezultate i osvojili medalje. U junu smo bili u Obrenovcu i tu smo bili uspješni“, naveo je Momir Brajić, sekretar KKK „Sava“ Gradiška.

U narednom periodu gradiški klub očekuju mnogi izazovi. Prošla sezona je za njih bila veoma uspješna, te se nadaju da će ove godine bar ponoviti uspjeh. Zbog toga svakodnevno treniraju, uprkos lošem vremenu.

„Treniramo dva puta dnevno, zavisno od vremena. Najviše nam smeta vjetar, i porast vodostaja rijeke“, kaže trener Dejan Šmitran.

U toku ovog mjeseca kajakaše očekuje takmičenje u Brodu, a zatim, 29. jula, u Gradišci Međunarodno takmičenje u kajaku i kanuu na mirnim vodama „Memorial Srđan Bakić“.

„Očekujemo dolazak od 15 do 20 ekipa iz pet zemalja. U avgustu nas očekuje nekoliko takmičenja, uključujući i Državno takmičenje, gdje se nadamo prošlogodišnjem uspjehu i prvom mjestu“, naglasio je Momir Brajić, sekretar KKK „Sava“ Gradiška.

Kajak kanu klub „Sava“ trenutno ima 56 takmičara. Klub se sve više razvija,jer djeca i mladi prepoznaju mnoge benefite bavljenja sportom na vodi.

„I djeca i roditelji su shvatili da je ovaj sport dobar za djecu, da budu u prirodi, kod rijeke, te da razvijaju mišiće i povećavaju koncentraciju“, istakao je Dejan Šmitran, trener KKK „Sava“ Gradiška.

Iz Kajak kanu kluba „Sava“ pozivaju djecu da im se pridruže, i da se oprobaju u ovom sportu.  Klub organizuje i Školu kajaka, koja je namijenjena djeci mlađoj od deset godina. Jedini uslov za učlanjenje je da dijete zna plivati.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!