Menu

Get Socialize

Kompanija „Marbo“ donirala lopte školi „Vasa Čubrilović“

15.05.2018 1848 18 Nema komentara

Description

Učenici OŠ „Vasa Čubrilović“ u Gradišci dobili su nove lopte za časove fizičkog vaspitanja. Naime, u ovoj školi Ministarstvo prosvjete i kulture RS i beogradska kompanija „Marbo“ potpisali su Protokol o donaciji lopti za sve osnovne škole u Srpskoj. Kompanija će svakoj školi donirati po 10-ak lopti. Ministar Dane Malešević pohvalio je akciju „Marba“, koja svjedoči o društvenoj odgovornosti ove firme.

„Ja se nadam da će djeca i nastavnici lopte uspješno koristiti. Veoma je važno da se đaci bave fizičkom aktivnošću. Ovo je izvanredna promocija sporta i treba da podstakne đake da se bave fizičkim aktivnostima, kako bi bili zdraviji i raspoloženiji“, rekao je ministar Malešević.

Donacija lopti dio je kampanje brenda Chipsy, pod motom „Pokaži fudbalsku strast“, kažu predstavnici kompanije „Marbo“. Lopte za timske sportove, osim školama u Srpskoj, doniraće i školama u Federaciji BiH i regionu.

„Srećan sam što iz ove škole krećemo sa realizacijom aktivnosti. Želim da se zahvalim resornom Ministarstvu na strateškom partnerstvu i na povezivanju sa svim osnovnim školama u RS, kojima će biti donirane lopte. Cilj nam je da pozitivno utičemo na rast i razvoj djece i omladine“, istakao je Igor Grbić, komercijalni menadžer kompanije „Marbo“ za BiH.

U OŠ „Vasa Čubrilović“ srećni su zbog novih lopti.

„Svaki novi rekvizit je dobro došao. Lopte su potrošne i svake godine moramo nabavljati nove“, naveo je Vladimir Stanišljević, direktor OŠ „Vasa Čubrilović“ Gradiška.

Ovom prilikom ministar prosvjete i kulture RS obišao je kabinete u školi „Vasa Čubilović“. Đaci su mu tokom posjete pokazali eksperimente iz fizike, koje za vrijeme nastave izvode sa svojim nastavnikom.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!