Menu

Get Socialize

Konačno u svojoj kući

15.12.2020 2225 92 Nema komentara

Description

Nakon godina lutanja po okolnim gradovima, igranja u neuslovnim salama, igranja domaćih utakmica u dvoranama udaljenim i po osamdeset kilometara, gradiški sportisti koji se bave dvoranskim sportovima konačno su uselili u svoju kuću.

„Nema više igranja domaćih utakmica u Aleksandrovcu i Srpcu. Od danas smo domaćini u svom gradu, u svojoj dvorani“, kaže Igor Damjanović iz Omladinskog košarkaškog kluba Kozara.

Ponedjeljak, 14. decembra, ostaće upamćen kao dan kad je Arena Gradiška otvorila svoja vrata gradiškim sportistima. Čast da prvi odrade treninge imali su košarkaši. U velikoj sali su bili članovi Košarkaškog kluba invalida Gradiška, a u maloj Omladinskog košarkaškog kluba Kozara.

„Svoji na svome! Ovo je veliki dan za Košarkaški klub invalida „Gradiška“. Mi smo presrećni. Dobili smo dvoranu, koja je lider u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini“, kaže Saša Dejanović, kapiten Košarkaškog kluba invalida Gradiška.

Oduševljenje ne kriju ni u Omladinskom košarkaškom klubu Kozara.

„Poslije dugo čekanja danas smo ušli u dvoranu i odradili prvi trening. Prezadovoljni smo zbog toga“, kaže trener Kozare Igor Damjanović.

Arena će biti dom za 17 klubova: pet košarkaških, tri odbojkaška, dva malofudbalska, rukometni i šest klubova borilačkih vještina. Održan je i sastanak na kojem su utvrđeni termini za treninge, a klubovima će, pored velike i male sale, na raspolaganju biti i treća sala pogodna za borilačke sportove.

„Klubove smo rangirali i na taj način dodijelili termine za treninge. Oni koji se takmiče u prvoligaškom društvu imaju tri termina nedjeljno, a drugoligaši dva. Sa Odjeljenjem za društvene djelatnosti grada odredili smo i uslove koje klubovi trebaju ispuniti da bi koristili sale u Areni“, rekao je vršilac dužnosti direktora Sportskog centra „Servicijum“ Miloš Vujinić.

Utisak će biti potpun kada i publika uđe u Arenu. Do daljnjeg to neće biti moguće.

„Jedva čekamo da prođe ova pošast i da publika uđe u Arenu. Znam da naši sugrađani žele da vide kako dvorana izgleda unutra, ali i da konačno u svom gradu bodre svoje klubove na zvaničnim utakmicama“, dodao je Vujinić.

Prva zvanična utakmica u Areni Gradiška biće odigrana već u srijedu, 16. decembra, kada će košarkaši Kozare ugostiti Unu iz Kozarske Dubice u okviru Druge košarkaške lige Republike Srpske.

Novosti