Menu

Get Socialize

Koncert CKUD-a „Lepa Radić“ – „Kad lijevčansko žito zatalasa“

18.12.2017 722 36 Nema komentara

Description

Centralno kulturno – umjetničko društvo „Lepa Radić“ iz Gradiške svoj ovogodišnji rad krunisalo je koncertom pod nazivom: „Kad lijevčansko žito zatalasa“. Tradicionalnim godišnjim koncertom članovi ujedno proslavljaju i rođendan Lepe Radić, 19. decembar, i dan društva, 20. decembar. CKUD „Lepa Radić“ broji 270 članova, a brojnim posjetiocima Kulturnog centra predstavili su se kroz 11 tačaka.

„Ovo je naš četvrti godišnji koncert. Nastupaju skoro sve grupe, dječije, omladinske i tamburaški orkestar, koji će pokazati šta su naučili tokom godine. Ova godina je bila finansijski prilično teška, ali se nadamo boljem u idućoj godini. Planiramo organizovati češća putovanja i realizovati više projekata, kojima ćemo poboljšati rad društva“, istakao je Davor Simišić, predsjednik CKUD-a „Lepa Radić“ Gradiška.

Na godišnjem koncertu CKUD-a iz Gradiške nastupili su i gosti iz Dervente, članovi Srpskog KUD-a „Derventa“.

„Nije prvi put da nastupamo u Gradišci, bili smo i prije dvije godine ovdje. Ovo je prva direktna saradnja sa CKUD-om „Lepa Radić“ i nadam se da će potrajati dugi niz godina. Predstavljamo se sa „Igrama iz Dervente“ i „Igrama iz Pirotskog kraja“, rekao je Saša Aresenić, umjetnički rukovodilac Srpskog KUD-a „Derventa“.

Predstavnici CKUD-a „Lepa Radić“ iz Gradiške ovom prilikom uručili su zahvalnice medijiskim prijateljima koji godinama podržavaju njihov rad. Između ostalih, i INFO + kanalu.

Kultura