Menu

Get Socialize

Konferencija beba okupila 80 najmlađih stanovnika Gradiške

29.06.2018 619 12 Nema komentara

Description

Konferencija beba, najljepša i najslađa manifestacija u Gradišci je okupila 80 beba. Na konferenciji su učestvovali mališani rođeni od 26. juna prošle, do 29. juna ove godine. Cilj manifestacije je promocija rađanja i podizanje nataliteta u Republici Srpskoj. U Predsjedištvo beba izabrane su najmlađa i najstarija beba na konferenciji, beba rođena uoči Vidovdana prošle godine, te bebe sa najviše braće i sestara. Načelnik opštine Gradiška ovim bebama je uručio novčane nagrade.

Za najmlađu bebu proglašen je Aleksej Pećanac, a najstariji na konferenciji bio je Veljko Barudžija. Dječaci su dobili po 100 KM.

Sa 100 KM od Opštine Gradiška nagrađena je i Nikolina Čikić, rođena uoči Vidovdana prošle godine.  Ljubiša Lukić je beba sa najviše braće i sestara, njih osmoro. Zbog toga je nagrađen sa 200 maraka. Ljubišina porodica ujedno je ponijela i epitet naj porodice na Konferenciji, a njegovi roditelji Bratislava i Goran  Lukić proglašeni su za najhrabriju mamu i najhrabrijeg tatu.

Nagradu od 200 maraka dobila je i druga višečlana porodica, odnosno beba Stojan Šmitran koji ima šestoro braće i sestara.

Na konferenciji beba u Gradišci nagrađeno je i osam parova blizanaca i to sa po 200 maraka. Među njima su i blizanci Relja i Milica Tomić.

Konferenciju beba u Gradišci organizovali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i Opština Gradiška.  Načelnik Zoran Adžić ističe da sve relevantne institucije trebaju raditi na stvaranju boljih uslova za mlade ljude u Republici Srpskoj,  kako bi oni stvarali svoje porodice, te tako podigli natalitet na ovim prostorima.

„Opština Gradiška se trudi da izdvoji značajna sredstva za mlade i djecu. Izdvajamo sredstva za svako novorođenče, a jedna smo od rijetkih Opština koja iz Budžeta izdvaja 10% za školstvo i predškolske ustanove. Za rad dječijeg vrtića godišnje izdvajamo 1 350 000 KM. Takođe, trudimo se da otvorimo što više radnih mjesta, da mladi nađu posao i da shvate da imaju perspektivu da ovdje zasnuju porodicu“, rekao je Adžić.

Osim Opštine Gradiška, bebe na Konferenciji nagradile su i javna preduzeća, privrednici, i brojni sponzori.

Manifestaciju su svojim nastupima dodatno uljepšali mališani iz PU „Lepa Radić“ u Gradišci.

Društvo