Menu

Get Socialize

Konkurs „Gradiško proljeće“ otvoren do 5. juna

28.03.2018 1275 38 Nema komentara

Description

Kulturni centar Gradiška raspisao je literarni konkurs „Gradiško proljeće“, namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. Radove u stihu i prozi učenici mogu slati Kulturnom centru, sa naznakom „Gradiško proljeće“, do 5. juna.

„Najbolji rad biće nagrađen sa 150 KM, drugo mjesto dobiće 100, a treće 50 KM. Pozivamo djecu da nam pišu, da nam šalju svoje radove na različite teme, po želji. Prošle godine smo imali veliki broj kvalitetnih radova, te smo odlučili da ove godine objavimo zbirku najboljih radova“, istakao je Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

U okviru konkursa, u Kulturnom centru od 14. aprila počinje sa radom škola kreativnog pisanja.

„Pripremamo zanimljivu učionicu gdje će se održavati škola. Pozivaćemo eminentne književnike koji će djeci držati predavanja“, kazao je Blagojević.

Na konferenciji za medije predstavljeni su i članovi stručnog žirija koji će ocjenjivati učeničke radove. Predsjednik žirija Rado Dimitrijević ujedno će voditi školu kreativnog pisanja.

„Ako škola bude imala dovoljno zainteresovanih kandidata oformićemo grupu za djecu i grupu za odrasle. Ja ću se bazirati da na časovima bude više praktičnog rada, a manje teorije“, poručio je Dimitrijević.

U sastavu stručnog žirija su i mladi književnik Srđan Pucar i nastavnik srpskog jezika i književnosti Mirjana Vukota. Pozvali su djecu da šalju radove na konkurs, da pokažu svoj talenat, te da se prijave u školu kretivnog pisanja.

Najbolji radovi sa konkursa „Gradiško proljeće“ biće nagrađeni na završnoj priredbi „Aplauz, molim“, 8. juna u Kulturnom centru.

Kultura
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!